Tuntihevoset


r. Dakado, "Dani"

synt. 4.4.1994, Saksa
rotu: puoliverinen
i. Grandeloh
e. Berenice
ei. Hartenstein
kasv. Ulf Helmic
om. Riika Räisänen

Dani on erittäin hyväkäytöksinen, rauhallinen vanha herra. Dani on niin kiltti hoitaa, että sen kanssa pärjäävät mainiosti kaikkein pienimmätkin ratsastajanalut. Ja kiltti Dani on myös ratsastaessa, niin kentällä kuin maastossa, tuskin se on vielä tähän ikäänkään mennessä edes kuullut, että jotain tuhmaakin voisi tehdä. Ellei Danin ravi olisi niin kovin pompottavaista, niin tämä herra lunastaisi varmasti tallin suosikkihevosen paikan itselleen.


r. Aetherial Shaman, "Samppa"

synt. 13.5.2002, Iso-Britannia
om. A&V Virtanen

Veikeän värinen Samppa on monen tytön ihastus. Ratsastuksessa Samppa toimii hyvin niin koulu- kuin estetunneillakin.


t. Mustikka

synt. 1997
rotu: puoliverinen
om. Riika Räisänen

Mustikka on saanut nimensä mustan värinsä vuoksi. Rakenteestaan Mustikkaa ei voi kehua, se on kaikin puolin hieman hassun mallinen hevosyksilö Mutta hyvärakenteinen tai ei niin tunneilla Mustikka toimii hyvin ja osallistuu kaikentasoisten ratsastajien tunneille oli lajina sitten koulu-, este,- tai maastoratsastus.


r. Affinity, "Heimo"

synt. 1997
rotu: Welsh mountain sec. A
i. Dyfrdwy Bouncer Gb 4 vm
e. Verdrefawr Martha Gb
ei. Verdrefawr Pryd
kasv. Aino Aminoff
om. Riika Räisänen

Heimo menee koulua helppo A-tasolla ja hyppää hyvin. Heimo on turvallinen ratsu kaikille pikkuihmisille niin kentällä kuin maastossakin. Heimon ehdotonta lempipuuhaa on hyppääminen ja Heimolla onkin helppoakin helpompi opetella esteratsastuksen alkeita. Näillä eväillä Heimon onkin hyvä jatkaa jo edesmenneen äitinsä Martan jalanjälkiä loistavana tuntiponinamme!


t. Selma

synt. 1997
rotu: russ
om. Riika Räisänen

Selma tuli talliin vahingossa. Vai pitäisikö sanoa salajuonen seurauksena... Mitenpäin vain, eräänä kauniina aamuna Selma ilmestyi talliimme ja Riika tiesi heti sen nähtyään ettei Selmaa enää pois päästetä. Selman olemuksesta suorastaan huokuu rauhallisuus ja Selma onkin monen pienen tytön tai pojan luottoratsu. Selma maastoilee myös mielellään ja on maastossa yhtä luotettava kuin kentälläkin. Hyppääminen sen sijaan ei Selmaa sytytä.


t. Taateli

synt. arv. 1998
rotu: russ
om. Riika Räisänen

Taatelin menneisyys on salaisuus. Loppuvuodesta 2007 Taateli tuli Riikan kaverin Annan talliin huonokuntoisena ja varsa vatsassa kasvamassa. Anna piti Taatelista hyvää huolta ja Taateli olikin jo hyvässä kunnossa kun Manteli-varsa syntyi maaliskuussa 2008. Taateli pääsi sittemmin kokeilemaan ratsun hommia ja selvästikin tiesi mistä oli kyse ja niinpä Taateli sai uuden kodin ja uuden työn Punkin tallilta. Sittemmin on osoittautunut, että Taateli osaa myös mallikkaasti vetää kärryjä. Maailman monin poni siis!


t. Lucky Lola, "Lola"

synt. 7.6.2001, Saksa
rotu: Saksalainen puoliverinen
e. Cryptonita
i. Lucky Luke
ei. Ei tiedossa
kasv. Gestut Rossbornerhof
om. Riika Räisänen


Lola on kiltti pienehkö hevostamma, joka tykkää tehdä töitä niin aikuisten kuin lastenkin kanssa. Lola osallistuu sekä koulu, että estetunneille.


r. Farlar Uncas, "Uno"

synt. 24.4.2002, Suomi
rotu: tilastohevonen
i. Helinteri
e. Miss Ura
ei. Salem Lobell
kasv. Kirsti Heinonen
om. Riika Räisänen

Uno on numero yksi! Kertakaikkiaan valloittava pikkuhevonen, joka sopii lähes kaikille ratsastajille, niin aikuisille kuin lapsillekin. Uno tekee töitä aina suurella innolla korvat hörössä, niin koulu- ja estetunneilla kuin maastossakin. Aivan alkeistunneille Uno ei kuitenkaan reippautensa takia osallistu.


t. Tyttelin Siiri, "Siiri"

synt. 19.6.2003
rotu: suomenhevonen
i. Viesker
e. Ajatuksen Tytteli
ei. V.T. Ajatus
kasv. Rauno Rintamaa
om. Henna ja Juha Paija

Kiltti ja kultainen Siiri kaipasi elämäänsä uutta sisältöä ja niinpä Siiri muutti Punkin tilalle ja aloitti ratsunopinnot. Toki Siirillä oli ratsastettu paljon jo aiemminkin, mutta vain maastossa. Nyt Siiri on ollut meillä jo pitkään ja oppinut paljon ratsuhevosen elämästä. Siiri on tasoltaan ko helppo C-B ja re 80cm.


t. Bella Milk Shake, "Milka"

synt. 6.6.1997, Suomi

 

 


t. Hillside Nessa, "Nessa"

synt. 28.5.2005, Suomi
rotu: New Forest
i. Kotimäen Menuett My Life
e. Kotimäen Lumiere
ei. Nasser
kasv. Pirjo Penttinen
om. Riika Räisänen

Nessa on reipas poni, joka sopii hieman kokeneemmille ratsastajille lajiin kuin lajiin. Lisäksi Nessa on oikein pätevä myös maastojen vetohevosena. Nessa on tasoltaan ko helppo B ja re 90cm.


t. Promisehill Silver Scarlett, "Karkki"

synt. 25.5.2006, Suomi
rotu: shetlanninponi
i. Sandycross Sir Galahad
e. Dewland Sunlight
ei. Dewland Romulus
kasv. Sarita Poikolainen
om. Riika Räisänen

Karkki tuli talliimme työskenneltyään ensin tuntiponina Aulangon ratsastuskoululla. Karkki toimii hyvin sekä este-, että koulutunneilla. Maastossakin Karkki on oikein kiltti, mutta nämä maaseudun suuret koneet saattavat kyllä välillä vähän hirvittää.


r. Vanags, "Nakke"

synt. 18.3.2007, Latvia

rotu: Latvian Sporthorse
i. Willy
e. Selesta
ei. Tuntematon ori
kasv. Z/S Tiraines

om. Riika Räisänen

Nakke on reipashenkinen, miellyttävä ja kiltti nuori ruuna. Nakke on tällä hetkellä tasoltaan ko helppo C-B ja re 80cm. Nakke tykkää myös maastoilla.


r. Moondelight Nimrod, "Timppa"

synt. 28.6.2008
rotu: Welsh sec. A
i. Polaris Victor
e. Moondelight Nereis
ei. Moondelight Idefix
kasv. Ilona Pykäläinen
om. Riika Räisänen

Timppa on kiltti ja rauhallinen tuntiponi. Koulutunneilla Timppa menee nätisti nenä nyökyssä oikein pätevänä ja itsestään ylpeänä. Esteratsastus on Timpan mielestä joskus jännää, jos kentälle on rakennettu erikoisesteitä. Pelkät puomit eivät kyllä pelota, varmasti iän ja kokemuksen myötä Timpasta tulee myös loistoesteponi. Timppa maastoilee mielellään ja kärryjen vetäminenkin sujuu hyvin.


Web Design Designas
Copyright © 2013-2015 Punkin Talli. All rights reserved.