Ponikoulutoiminta

Miniponikoulu

Miniponikoulu on tarkoitettu alle kouluikäisille vähintään 3-vuotiaille lapsille.

Miniponikoulussa hoidamme poneja, teemme erilaisia talutusharjoituksia, opettelemme pukemaan ponille varusteita päälle, kokeilemme hieman ratsastusta ja toisinaan mennään kärryajelullekin. Toisinaan ponikoulussa saatetaan myös pelata, leikkiä tai askarrella. Ennenkaikkea miniponikoulu on paikka, jossa pienetkin lapset voivat turvallisesti viettää aikaa ponien kanssa ja tavata muita ponihöperöitä.

Miniponikoulu on kausiluonteinen (kevät- ja syyskausi). Kevätkaudella 2019 miniponikoulu kokoontuu joka toinen viikko lauantaisin klo 10.30-11.30.

Kevätkausi 7.1.-15.6.2019. Mikäli vapaita paikkoja on, niin ryhmiin voi hyvin tulla mukaan myös kesken kauden.

 

 

 

Ponikoulu

Ponikoulu on 6-12-vuotiaille lapsille tarkoitettu kerho, jossa opetellaan niin tallikäyttäytymistä, hevosten hoitoa kuin ratsastustakin. Ponikoulussa käyminen voi korvata kokonaan ratsastuksen alkeiskurssin ja varsinkin alle 10-vuotiaiden harrastuksen aloittajien kohdalla onkin varsinaista alkeiskurssia suositeltavampi vaihtoehto. Myös kärryillä ajamista pääsee ponikoulussa kokeilemaan. Uusia asioita opettelemme käytännössä tekemällä ja kokeilemalla, leikin varjolla.  Ponikoulussa on aikaa myös mukavalle yhdessäololle samanhenkisten ponihöperöiden kanssa. Ponikouluun on mahdollista tulla mukaan myös kesken kauden.

Ponikoululaisen tärkein varustus on säähän sopiva ulkovarustus, joka saa likaantua. Vaikka ratsastammekin mukavasti lämpimässä maneesissa kurjempien kelien sattuessa kohdalle niin jonkin verran tulee silti usein touhuttua ulkonakin, esim. poneja pihattoon viedessä ym. Kumisaappaat (korolliset) ovat hyvät jalkineet ponikoululaiselle, sillä niillä voi myös ratsastaa.

Ratsastaessa kerholaisten tulee ehdottomasti käyttää hyväksyttyä turvakypärää. Tallillamme on kypäriä, joita saa lainata, mutta sopivan kokoisen ja mallisen kypärän löytäminen voi välillä olla hankalaa. Siksi suosittelemmekin oman kypärän hankkimista heti, jos ratsastus tuntuu mieleiseltä lajilta. Myös hanskat ja kengät, joissa on korko (jottei jalka pääse luiskahtamaan jalustimen läpi) kuuluvat ratsastusvarustukseen. Suosittelemme myös turvaliivin käyttöä.

Kaikilla säännöllisesti ponikoulussa käyvillä tulee olla joko SRL:n jäsenkortti tai Green Card -kortti. SRL:n jäsenkortin saa, kun kuuluu johonkin SRL:n alaiseen ratsastusseuraan. Green Card on tarkoitettu henkilöille, jotka harrastavat SRL:n jäsentalleissa eivätkä kuulu ratsastusseuraan.

Ponikouluryhmiä on kaksi kevätkaudella 2019. Toinen ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 16.45-19 ja toinen lauantaisin klo 11.45-14.00. Kevätkausi tallillamme 7.1.-16.6.2019. Myös yksittäisiin kerhokertoihin voi osallistua, jos ryhmässä tilaa.

 

 

 

 

 


 

Web Design Designas
Copyright © 2013-2015 Punkin Talli. All rights reserved.