Ponikoulutoiminta

Miniponikoulu

Miniponikoulu on tarkoitettu alle kouluikäisille vähintään 3-vuotiaille lapsille.

Miniponikoulussa hoidamme poneja, teemme erilaisia talutusharjoituksia, opettelemme pukemaan ponille varusteita päälle, kokeilemme hieman ratsastusta ja toisinaan mennään kärryajelullekin. Toisinaan ponikoulussa myös pelataan ja leikitään sekä askarrellaan. Ennenkaikkea miniponikoulu on paikka, jossa pienetkin lapset voivat turvallisesti viettää aikaa ponien kanssa ja tavata muita ponihöperöitä.

Miniponikoulu on kausiluonteinen (kevät- ja syyskausi). Syyskaudella 2017 miniponikoulu kokoontuu joka toinen viikko lauantaisin klo 10.30-11.30. Ryhmiä on kaksi (parittomien ja parillisten viikkojen ryhmät). Syyskausi 31.7.-17.12.2017. Mikäli vapaita paikkoja on, niin ryhmiin voi tulla mukaan myös kesken kauden.

Tällä hetkellä molemmat ryhmät ovat täynnä, mutta kannattaa ilmoittautua jonoon! Jonosta täytämme mahdollisesti vapautuvat paikat tai mikäli kiinnostuneita on runsaasti niin perustamme uuden ryhmän. 

Ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostilla This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tai puhelimitse 044-2072937 tai 046-8102432.

 

Ponikoulu

Ponikoulu on 6-12-vuotiaille lapsille tarkoitettu kerho, jossa opetellaan niin tallikäyttäytymistä, hevosten hoitoa kuin ratsastustakin. Ponikoulussa käyminen voi korvata kokonaan ratsastuksen alkeiskurssin ja varsinkin alle 10-vuotiaiden harrastuksen aloittajien kohdalla onkin varsinaista alkeiskurssia suositeltavampi vaihtoehto. Myös kärryillä ajamista pääsee ponikoulussa kokeilemaan. Uusia asioita opettelemme käytännössä tekemällä ja kokeilemalla, leikin varjolla. Käytämme hyväksi myös SRL:n hevoskerholaisille tuottamaa materiaalia. Ponikoulussa on aikaa myös mukavalle yhdessäololle samanhenkisten ponihöperöiden kanssa. Ponikouluun on mahdollista tulla mukaan myös kesken kauden.

Ponikoululaisen tärkein varustus on säähän sopiva ulkovarustus, joka saa likaantua. Vaikka ratsastammekin mukavasti lämpimässä maneesissa kurjempien kelien sattuessa kohdalle niin jonkin verran tulee silti usein touhuttua ulkonakin, esim. poneja pihattoon viedessä ym. Kumisaappaat (korolliset) ovat hyvät jalkineet ponikoululaiselle, sillä niillä voi myös ratsastaa.

Ratsastaessa kerholaisten tulee ehdottomasti käyttää hyväksyttyä turvakypärää. Tallillamme on kypäriä, joita saa lainata, mutta sopivan kokoisen ja mallisen kypärän löytäminen voi välillä olla hankalaa. Siksi suosittelemmekin oman kypärän hankkimista heti, jos ratsastus tuntuu mieleiseltä lajilta. Myös hanskat ja kengät, joissa on korko (jottei jalka pääse luiskahtamaan jalustimen läpi) kuuluvat ratsastusvarustukseen. Suosittelemme myös turvaliivin käyttöä.

Kaikilla säännöllisesti ponikoulussa käyvillä tulee olla joko SRL:n jäsenkortti tai Green Card -kortti. SRL:n jäsenkortin saa, kun kuuluu johonkin SRL:n alaiseen ratsastusseuraan. Green Card on tarkoitettu henkilöille, jotka harrastavat SRL:n jäsentalleissa eivätkä kuulu ratsastusseuraan.

Ponikouluryhmiä on kaksi syyskaudella 2017. Toinen ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 16.45-19 ja toinen lauantaisin klo 11.45-14.00. Syyskausi tallillamme 31.7.-17.12.2017. Myös yksittäisiin kerhokertoihin voi osallistua, jos ryhmässä tilaa.

Ponikouluissamme on tällä hetkellä joitain vapaita paikkoja.

 

Tiedustelut 044-2071937/talli, 046-8102432/Riika tai This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 


Kerhojen peruutukset

Hinnasto

Web Design Designas
Copyright © 2013-2015 Punkin Talli. All rights reserved.