Ratsastustunnit

Tervetuloa ratsastamaan maaseudun rauhaan laadukkaille ratsastustunneille.

Me haluamme niin ratsastajiemme kuin hevostemmekin olevan tyytyväisiä ratsastustunneillamme tekemäämme työhön. Tyytyväisyyden takaavat pätevät ohjaajat, osaavat hevoset ja ponit, rento ilmapiiri ja sopivat tasoryhmät.

Kunkin ryhmän tunnit suunnitellaan ratsastajien toiveiden mukaisesti, meillä voit käydä rennosti harrastamassa tai tavoitteellisesti treenaamassa. Tallin hevosilla voit myös osallistua lähiseudun kilpailuihin.

Tunneille ovat tervetulleita kaikki vähintään 6-vuotiaat, yläikärajaa ei ole. Perheen pienimmille hevostelijoille on tarjolla talutusratsastuksia ja ponikoulutoimintaa.

Ratsastustunteja tarjoamme 4, 6 ja 8 ratsukon ryhmissä.

Aikuistunnit pidetään pääsääntöisesti aina pienryhmätunteina, johtuen tallin hevoskapasiteetista, pikkuponit kun eivät sattuneesta syystä aikuistunneille osallistu ;-). Aikuisratsastajat voivat toki halutessaan osallistua tasonsa mukaan muihin normiryhmiin, mikäli eivät halua ratsastaa pienryhmässä.

Helppo A -tason tunnit pidetään myös aina pienryhmätunteina paremman oppimistuloksen saavuttamiseksi.

Käytössämme on valaistu 30x60m ratsastuskenttä, lämmin maneesi (24x80m), sekä kattava estekalusto, kouluaidat ja siirrettäviä pieniä maastoesteitä.

 

 


Syyskausi 31.7. -17.12.2017. Kevätkausi 1.1.-17.6.2018


Syyskausi 2017


MAANANTAI

17-18 Helppo B-A maks. 6 ratsastajaa/ryhmä

18-19 Paritunti, 2 ratsastajaa.

19-20 Helppo B-A pienryhmä

20-21 Helppo B-A pienryhmä


TIISTAI

16.45-19 Ponikoulu

19.20-20.20 Janitan "avustajaryhmä", maks. 6 rats.


KESKIVIIKKO

16-17 pienryhmä lapset/aikuiset

17-18   Helppo C normiryhmä

18-19 Helppo C-B normiryhmä

19-20 Helppo A pienryhmä


TORSTAI

17-17.30 Naperotunti maks. 5 rats.

17.30-18.30   Helppo C-B normiryhmä

18.30 - 19.30 Helppo B-A normiryhmä

19.30 -20.30 Aikuiset 6hlö ryhmä

 
PERJANTAI


17-18 Helppo C, 6 hlö ryhmä

18-19 Helppo B normiryhmä   

19-20 Aikuisryhmä pienryhmä

20-21 Helppo B-A pienryhmä


LAUANTAI

10.30-11.30   Miniponikoulu

11.45-14   Ponikoulu

16.30-17.30 Lasten helppo C-B, normiryhmä

17.30-18.30 Aikuisryhmä pienryhmä

 

Muutokset tähän tuntilukkariin ovat mahdollisia tarpeen ja toiveiden mukaan.

 

Ratsastustuntien peruutukset


RYHMÄKUVAUKSET

Alkeiskurssi

Alkeiskurssilla tutustutaan hevosiin ja poneihin, opetellaan lukemaan niiden mielialoja ja tuntemaan niiden luonnollista käyttäytymistä. Alkeiskurssin aluksi opetellaan harjaamaan, satuloimaan ja suitsimaan hevonen, myös taluttaminen on tärkeä taito oppia. Ratsastus aloitetaan taluttajan avustuksella ja aluksi opetellaan ratsastuksen peruskäsitteitä, kuten ratsastusradan teitä. Samalla totutaan hevosen liikkeisiin. Ensimmäisiä tärkeitä taitoja ovat hevosen liikkeelle saaminen ja pysäyttäminen. Kurssin tavoitteena on oppia istumaan hevosen selässä luontevasti eri askellajeissa ja hallitsemaan hevosta itsenäisesti, ilman avustajaa. Alkeiskurssilla käydään myös maastossa ratsastamassa taluttajien kanssa ja ylitetään maapuomeja opetellen samalla kevyessä istunnassa olemista. Laukannostoharjoituksiin päästään yleensä etenemään kurssin viimeisillä tunneilla.

Alkeiskursseja järjestetään sekä aikuisille, että lapsille. Lasten alkeiskurssille alaikäraja on 6 vuotta ja aikuisten kurssille 17 vuotta. Parasta tietenkin etenkin lasten kursseilla on, jos kaikki ryhmässä ovat suunnilleen samanikäisiä.

Alkeisjatko

Alkeisjatkoryhmä on jatkumoa alkeiskurssille. Jatkoryhmässä jatketaan alkeiskurssin ohjelmasta kohti vaativampia asioita, samalla kerraten ja treenaten jo tutuksi tulleita asioita. Alkeisjatkoryhmäläisten tulisi jo osata yleisimmät ratsastusradan tiet ja kyetä ratsastamaan ilman taluttajaa. Jatkoryhmässä aloitetaan mm. laukkatyöskentelyn alkeet ja tasapainoharjoittelu ilman jalustimia. Tutustutaan hevosen asettamiseen, opitaan kouluratsastustermejä, käydään maastossa ja työskennellään maapuomeilla.

Helppo C

Alkeiskurssin käyneet ja jatkoryhmässä 10-20 tuntia ratsastaneet alkavat olla helppo C-tason ratsastajia. Tässä ryhmässä opetellaan ratsastamaan hyvin kulmiin ja seuraamaan tarkasti oikeita teitä sekä tekemään yhä täsmällisempiä siirtymisiä. Samalla kehitetään ratsastajien istuntaa ja apujen käyttöä eri askellajeissa ja harjoitellaan säilyttämään tasainen ohjastuntuma. Opetellaan taivuttamaan hevosta ja ratsastetaankin paljon erilaisilla kaarevilla urilla. Tutustutaan myös pohkeenväistöön. Maapuomeilla tehdään jo hieman vaativampia harjoituksia ja ylitetään myös pieniä kavalettejä. Silloin tällöin käydään myös maastossa.

Helppo B

Helppo B-tason tunneilla tulee kyetä jo sujuvasti ratsastamaan kaikissa askellajeissa. Istuntaa ja tasapainoa kehitetään ratsastamalla paljon ilman jalustimia, myös laukassa. Apujenkäyttöä harjoitellaan ratsastamalla pohkeenväistöjä, käännöksiä ja paljon sellaisia uria, joissa hevosta täytyy taivuttaa. Ohjastuntumasta lähdetään etenemään kohti peräänannossa kulkevaa hevosta. Myös temponvaihteluita eriaskellajeissa tehdään paljon. Estepuolella edetään pieniin hyppyihin. Maastossa päästään ehkä jo laukkaamaankin.

Helppo A

Tällä tasolla tehdään jo tosissaan töitä, olivat tavoitteet sitten oman ratsastuksen parantamisessa tai kilpakentillä. Opetellaan tahdin ja tasapainon säilyttämistä ja syvennetään hevosten muotoa. Aletaan koota hevosia enemmän ja ratsastetaan keskiaskellajeja. Opetellaan laukka-käynti siirtymisiä. Otetaan mukaan työskentelyyn avotaivutukset ja vastalaukkaa. Vaativampia esteharjoituksia korkeammilla esteillä. Maastossa voidaan jo edetä reippaastikin.

Aikuisryhmä

Aikuisten jatkoryhmä, jossa ratsastetaan ilman kisatavoitteita. Pääpaino on ratsastustuntien sosiaalisella ja liikunnallisella puolella. Hiki saa tulla tässäkin ryhmässä ja uutta pyritään koko ajan oppimaan, mutta tärkeintä on, että ratsastustunti on ryhmäläisten yhteinen arjen kiireestä irrottava hetki.

Estepainotteinen ryhmä

Estepainotteisiin ryhmiin voivat tulla ratsastajat, jotka lisäksi ratsastavat säännöllisesti jollakin muulla viikottaisella tunnilla ja ovat käyneet estealkeiskurssin tai omaavat muuten esteratsastuksen alkeet. Estepainotteisissa ryhmissä työskennellään puomeilla ja kavaleteillä varsinaisten esteharjoitusten lisäksi. Talviaikaan, kun kelit rajoittavat hyppäämistä, työskennellään enemmän puomeilla ja hyvillä keleillä hypätään enemmän.

Ponitunnit

Ponitunnit on tarkoitettu aloitteleville 4-7-vuotiaille lapsille. Ponitunnin kesto on 30 min. Ponitunneilla ratsastetaan käynnissä ja ravissa taluttajan avustuksella ja opetellaan aivan yksinkertaisia ratsastuksen perusasioita. Tavoitteena on tutustua hevosiin eläiminä ja kehittää tasapainoa ja koordinaatiota ponin selässä.

Istuntatunnit liinassa

Liinatunti on 25 min mittainen yksityisopetustuokio, jonka aikana tehdään erilaisia istuntaharjoituksia. Juoksuttaja hallitsee hevosta ja ratsastaja voi keskittyä täysin istuntaansa. Todella tehokas tapa korjata istuntaa!

Tehotunti

Tehotunnit ovat kestoltaan 75 min ja ryhmään otetaan maksimissaan 3 ratsastajaa. Kun ryhmä on pieni, jää opettajalle enemmän aikaa paneutua kunkin ratsukon suorituksiin. Tehotunneilla voidaan mennä koulua tai esteitä ratsastajien toiveiden mukaan. Tehotunnit soveltuvat vähintään helppo B-tasoisille ratsastajille, joilla on paljon motivaatiota kehittää itseään ratsastuksen jalossa taidossa.

Maastot

Tunnin pituisia tai toisinaan pidempiäkin maastoratsastuksia järjestetään sunnuntaiaamupäivisin kysynnän mukaan.

Web Design Designas
Copyright © 2013-2015 Punkin Talli. All rights reserved.